Az MMM, a Máktorta

Kik vagyunk, mit csinálunk?

Ebédkiszállító cég vagyunk. Budapesti családok, pár fős cégek az előfizetőink. Betétidíjas fém ételhordókban visszük házhoz az MMM Heti EbédMenüt, ami a Lehel piacnál lévő háttérkonyhánkban készül. 

Fontos számunkra, hogy az étkezés visszanyerje közösségépítő szerepét.

Küldetésünknek tartjuk azok segítését, akik az életvitelünket teljesen átszabó, ellentétes hatású változások ellenére még mindig képesek egy asztalhoz ültetni a környezetüket. Nekik főzzük az MMM Heti EbédMenüt, juttatjuk az asztalukra a hidegkonyhai készítményeinket és a nagymamasütijeinket. 

Rohamosan emelkedik a gluténérzékenyek, a laktózérzékenyek, a különféle ételallergiákban szenvedők aránya, terjed, különösen a fiatalok között, a bolygóbarát alapú vegetarianizmus: Egy étkezés összeállítása úgy, hogy mindenki szinte ugyanazt ehesse a közös asztalnál, komoly kihívást jelent az „etetők” számára. Különösen akkor, ha ügyelni szeretnének a szezonalitásra, a fenntarthatóságra, és arra is, hogy lehetőleg helyi termelőktől származzon az alapanyag. Közreműködésünkkel jelentősen csökkenthető a beszerzés/főzés fáradságos munkája, lehet koncentrálni az asztal mellett ülők jóérzésére.   

De hogyan maradjon egy minden mentes fogás finom is? Nagymamáink szakácskönyveiben érdemes ehhez kutakodnunk? Vagy nézzük meg, milyen válasszal szolgálnak a kérdésre a legjobb éttermek szakácsai New York-tól Isztambulig? Lehet vegyíteni a nemzeti konyhák tradícióit a fine dining-gal? A sztár séfek mindenesetre ezt teszik. — Ők a mi példaképeink.

Miért máktorta? Miért MMM?     

A máktorta hungarikum. Legalább 200 éve készül ugyanazon recept szerint a Kárpát-medencében. Liszt „helyett” daráltmákkal, vaj „helyett” (mák)olajjal. Azaz glutén- és laktózmentes, mégis finom, igazi nagymamasüti. Máktorta a MindenMentes — MMM     

Alapítónkról

Ő Jeles Éva. Anyai nagyanyja szakácsnő volt egy szeged környéki polgári családnál, az apai nagyanyját parasztlakodalmakba hívták főzni majd fél évszázadon át a Hajdúságban. Őt azonban, bár mint Pestre jött egyetemistát azonnal elbűvöltek a nagyváros evős helyei, élete első felében messziről kerültem a konyhát. Időbe telt, míg elkezdett örömet okozni neki a másokra való főzés.

Késői újrakezdőként a szakácsdiploma megszerzése (2015) és a család szétszóródása (2018) után, egy felkérésre, hogy legyen ebédbeszállítója egy belvárosi kávézónak, vált kenyérkeresetévé a szakácskodás.

Neked ajánljuk az MMM Heti EbédMenüt, ha…

Gyerekes, GYES-en lévő anyuka vagy és már nagyon eleged van abból, hogy minden családtagnak más fajta ételről gondoskodj: a kamaszlánynak húsmentesről, a sportoló fiúnak fehérjedúsról, magadnak szénhidrát szegényről. Úgy, hogy az étel délre az asztalra is kerüljön, mert a legkisebbet aztán még le is kell fektetned.

Home office-ban dolgozol, s nem engedheted meg magadnak, hogy minden nap bisztróebédet hozass, de az elvárásaidból sem engednél szívesen.

Műtét után lábadozó fiatal nyugdíjas vagy, aki pár hónapig nem képes se bevásárolni, se főzni, de tudod, hiányozna az otthonias ízvilág és kihagyod a kaprot a palóclevesből, mert úgy szereted. 

 

Pár fős céged van, s a dolgozóid ötletszerűen szoktak dönteni arról, hova ugorjanak le ebédelni, és már ráuntak a környék ízeire.

Melegkonyhával nem rendelkező kávézód van, s a vendégköröd igényli a vega, vegán, glutén- és/vagy laktózmentes fogásokat, fontos számodra a fenntarthatóság, fontos, hogy lehetőleg helyi termelőktől származó, szezonális alapanyagokból készüljenek az ételek, és fontosak a zero waste megoldások.

Kiszállítási időpontok

Hétfő-Szerda-Péntek 13 óráig

Kapcsolat

Levelezési cím

1134 Budapest, Bulcsú u. 23/A.

Email

eva@maktorta.hu

Telefon

+36 30 737 4242

Call Now ButtonKérdésed van? Hívj MOST!